EEN PARTNER DIE MIJ VOLLEDIG ACCEPTEERT

Voor de energetische healings sessies die ik faciliteer stel ik deelnemers voorafgaand altijd een aantal vragen die gaan over partnerrelaties en/of seksualiteit.

Een van de meest voorkomende uitspraken die ik krijg bij het aangeven van de verlangens heeft de volgende strekking… ‘Het vinden van een partner die me helemaal neemt zoal ik ben en ik helemaal mezelf kan zijn. Ik me helemaal kan geven, zonder mijzelf te verliezen in de ander’.

Na meer dan 100 vragenlijsten doorgenomen te hebben viel dat toch echt enorm op. Uiteraard zitten er meer overeenkomsten in de antwoorden, maar deze sprong eruit.

Ik hou van doorgronden dus ik heb het mijn tijd en aandacht gegeven. Om te voelen. Te doorvoelen.

Wat word hiermee nu eigenlijk bedoeld?

Welke energetische imprint zit hieronder?

Welke collectieve programma’s haken hierop aan?

Welke schaduw energie en menselijk potentieel worden hierin aangeraakt?

As within as without.

Onze (partner)relaties zijn grotendeels een spiegeling van onze eigen innerlijke (on)balans in vrouwelijke en mannelijke energie. Het collectieve verlangen om een evenwichtige uitwisseling te hebben met een partner (vriendin, collega, familie etc) is enorm groot. Logisch. Ons energiesysteem is gebaat bij evenwicht.

Evenwicht is de kwaliteit van het hart charka en kan voluit en vrijheid expanderen vanuit een bedding van evenwicht. Hoe meer innerlijk evenwicht, hoe verder je kunt expanderen. Die expansie van onvoorwaardelijke liefde geeft vreugde, gevoel van vrijheid heelheid, rust en vrede.

Het vraagt moed om tot je onderste chakra’s je hele lichaam en energiesysteem ‘in te nemen’. En er ownerwhip over te nemen. En alle donkere stukken in jezelf vol aan te gaan. Daar ligt de vrijheid en het proces tot duurzaam innerlijk evenwicht en rust.

Je innerlijke schaduw kan zeer ingrijpende en diep verstrengelde leefomstandigheden creëren, waarin please-gedrag, controle, manipulatie, verslavingen, onderdrukking, misbruik, verraad en geweld tot uiting kunnen komen.

Ook het aantrekken van een geschikte partner die aansluit bij jouw trilling kan hierdoor negatief beïnvloed worden. De weg naar innerlijk evenwicht vraagt om volledig belichaming van je zielenenergie. Jezelf volledig nemen zoals je bent.

Het belichamen van onvoorwaardelijke liefde vraagt vervolgens weer eigenaarschap en volledige commitment ten aanzien van je mannelijke en vrouwelijke essentie. Open, aanwezig, onderzoekend met het vermogen alle sensaties volledig waar te nemen, te voelen, toe te laten.

Zonder het hart af te sluiten.

Ongeacht wat er gebeurd.

Met wie je bent of de consequenties die het zou kunnen hebben.

Wanneer jij jouw schaduw (er)kent en omarmt kun je je laten zien en volledig intiem zijn met je partner. Het is aan onszelf om daar bewust van te worden en ons af te vragen waarom we dit gedrag aantrekken, accepteren of creëren.

Elke dag schoon ik meer op. Kom ik innerlijk meer in evenwicht. Belichaam ik meer en meer de energie van onvoorwaardelijke liefde en leer ik in vrijheid te verbinden. In essentie is het een commitment aan de energie van onvoorwaardelijke liefde die je vanuit vrije keus deelt met je partner, niet een commitment aan een ander persoon.

Devoted to love. Without needyness.

schuurpapier voor mijn hart

schuurpapier voor mijn hart

Het is een paar jaar geleden dat ik smoorverliefd werd op een man. Mijn “droomprins” na de scheiding. Ik kwam er echter pas na een aantal maanden achter dat hij me bedroog. En niet zomaar. Hij had gelogen over zijn identiteit. Zijn naam. Zijn...

tête-à-tête met Zeus

tête-à-tête met Zeus

Mijn offer op de heilige berg. Ik zat in een restaurant met mijn vriendin aan het begin van deze zomer. We hadden een flinke innerlijke reis gemaakt de dagen ervoor tijdens het Estatic Dance Festival en tijdens het eten waren we aan het...

lekker onzuiver

lekker onzuiver

Zo'n dag dat je voelt; okay?.... dusssssssss.... Met zo'n blik erbij als op deze foto. Zo'n dag. Vandaag heb ik zo'n dag want vanmorgen had ik een pijnlijk confronterende wandeling. Niet een mega charmante foto. Maar ja... zo waren mijn sensaties...