VOORBIJ DE WEERSTAND

[je angsten in de ogen kijken…]

Mijn 9 jarige dochter heeft haar eerste echte huiswerk perikelen. Ze worstelt met deadlines, focus, commitment, structureren en keuzen maken. 

Ze vind het maar niets, zoals ze gister huilend vertelde. ‘Ik wil gewoon spelen mama, geen huiswerk moeten maken thuis’. 

Ik voelde al dagen haar zware, donkere energie als we het hadden over haar (nog te maken) werkstuk. 

Weerstand All over. Ik hield haar veld zo goed als ik kon. 

Gisteravond kwam ze met rode ogen, gesnik en vlekken op haar gezicht, de trap af. Ze kon niet slapen. 

Na wat horten en stoten kwam haar diepe woede, frustratie en weerstand vol naar de oppervlakte.

Over de juf en de communicatie en de prestatiedruk die ze ervaarde. Over de stress van de hoeveelheid en gebrek aan overzicht. En al haar projecties. 

En daaronder de angst. Angst dat ze het niet zou kunnen. Het goed genoeg zou zijn. Angst voor afkeuring etc etc etc. 

Ze sprak. 
Stelde zich kwetsbaar op.
Toonde haar emoties.
Gooide alles eruit zonder schaamte. 

Ik luisterde en hield haar vast. 
Het viel erna even stil.

‘Zullen we een versje doen?’ vroeg ik. 

Al jaren doe ik energetische release protocollen met haar (gefundeerd op de Altazar Methode) als ze heel emotioneel is. We noemen dat ‘versjes’.

Dat wilde ze wel. 

Toen ze erna wat gekalmeerd was maakte we een praktisch plan. En langzaam ontdooide ze en werd ze zachter. Ging met moed weer terug naar bed. 

Vanmorgen zat ze braaf na het ontbijt aan haar werkstuk te werken. 

Ineens zei ze ‘mamma nu ik besloten heb dat het me gewoon gaat lukken, voel ik ook de weerstand niet echt meer’. 

En zo is het precies. 

Als je echt een innerlijk commitment maakt dat je iets gaat doen. Je iets gaat maken. Iets gaat shiften. Iets gaat helen. Dan ontvouwt het zich. 

Energie volgt intentie. 

Als je het aangaat… vanuit liefde… ongeacht de consequenties… voorbij je weerstand gaat… je angsten in de ogen kijkt… dan kun je energie transformeren. 

Zo werk ik elke dag met mijn eigen weerstanden en triggers. Kijk ik mijn angsten in de ogen. Doe ik energetische release protocollen met mijzelf. Het zijn echt prachtige richtingaanwijzers voor heling.

schuurpapier voor mijn hart

schuurpapier voor mijn hart

Het is een paar jaar geleden dat ik smoorverliefd werd op een man. Mijn “droomprins” na de scheiding. Ik kwam er echter pas na een aantal maanden achter dat hij me bedroog. En niet zomaar. Hij had gelogen over zijn identiteit. Zijn naam. Zijn...

tête-à-tête met Zeus

tête-à-tête met Zeus

Mijn offer op de heilige berg. Ik zat in een restaurant met mijn vriendin aan het begin van deze zomer. We hadden een flinke innerlijke reis gemaakt de dagen ervoor tijdens het Estatic Dance Festival en tijdens het eten waren we aan het...

lekker onzuiver

lekker onzuiver

Zo'n dag dat je voelt; okay?.... dusssssssss.... Met zo'n blik erbij als op deze foto. Zo'n dag. Vandaag heb ik zo'n dag want vanmorgen had ik een pijnlijk confronterende wandeling. Niet een mega charmante foto. Maar ja... zo waren mijn sensaties...