VOORBIJ DE WEERSTAND

[je angsten in de ogen kijken…]

Mijn 9 jarige dochter heeft haar eerste echte huiswerk perikelen. Ze worstelt met deadlines, focus, commitment, structureren en keuzen maken. 

Ze vind het maar niets, zoals ze gister huilend vertelde. ‘Ik wil gewoon spelen mama, geen huiswerk moeten maken thuis’. 

Ik voelde al dagen haar zware, donkere energie als we het hadden over haar (nog te maken) werkstuk. 

Weerstand All over. Ik hield haar veld zo goed als ik kon. 

Gisteravond kwam ze met rode ogen, gesnik en vlekken op haar gezicht, de trap af. Ze kon niet slapen. 

Na wat horten en stoten kwam haar diepe woede, frustratie en weerstand vol naar de oppervlakte.

Over de juf en de communicatie en de prestatiedruk die ze ervaarde. Over de stress van de hoeveelheid en gebrek aan overzicht. En al haar projecties. 

En daaronder de angst. Angst dat ze het niet zou kunnen. Het goed genoeg zou zijn. Angst voor afkeuring etc etc etc. 

Ze sprak. 
Stelde zich kwetsbaar op.
Toonde haar emoties.
Gooide alles eruit zonder schaamte. 

Ik luisterde en hield haar vast. 
Het viel erna even stil.

‘Zullen we een versje doen?’ vroeg ik. 

Al jaren doe ik energetische release protocollen met haar (gefundeerd op de Altazar Methode) als ze heel emotioneel is. We noemen dat ‘versjes’.

Dat wilde ze wel. 

Toen ze erna wat gekalmeerd was maakte we een praktisch plan. En langzaam ontdooide ze en werd ze zachter. Ging met moed weer terug naar bed. 

Vanmorgen zat ze braaf na het ontbijt aan haar werkstuk te werken. 

Ineens zei ze ‘mamma nu ik besloten heb dat het me gewoon gaat lukken, voel ik ook de weerstand niet echt meer’. 

En zo is het precies. 

Als je echt een innerlijk commitment maakt dat je iets gaat doen. Je iets gaat maken. Iets gaat shiften. Iets gaat helen. Dan ontvouwt het zich. 

Energie volgt intentie. 

Als je het aangaat… vanuit liefde… ongeacht de consequenties… voorbij je weerstand gaat… je angsten in de ogen kijkt… dan kun je energie transformeren. 

Zo werk ik elke dag met mijn eigen weerstanden en triggers. Kijk ik mijn angsten in de ogen. Doe ik energetische release protocollen met mijzelf. Het zijn echt prachtige richtingaanwijzers voor heling.

het ware gezicht van de liefde

het ware gezicht van de liefde

Ik kijk hem aan... ik heb hem 7 weken niet gezien. Hij ligt op de IC aan alle mogelijke ingewikkelde apparatuur. Het komt goed met hem, maar nu nog niet. Hij ziet eruit alsof hij knokt en dat is ook zo. Ik wist niet of ik hem ooit nog zou zien, na...

back in flow

back in flow

Pijnlijke innerlijke erkenning. Ruim 4 maanden heeft het geduurd. Mijn innerlijke proces wat mij onbewust het stilzwijgen oplegde. Het vroeg innerlijk loslaten van illusies van 'wat had kunnen zijn'. Het was geen bewuste keuze om zo lang mijzelf...

UNBORN SOULS

UNBORN SOULS

Mijn seksualiteit kleurt op intense wijze mijn leven. Ook binnen het spectrum van moederschap, zwangerschap, kinderwens, voorbehoedsmiddel, abortussen en miskramen. Mijn inwijding in mijn vrouwelijkheid heeft absoluut impact gehad. Toen ik...