VOORWAARDELIJK LIEFDE

Het kan een hele uitdaging zijn om liefde stromend te houden in je (liefdes)relatie. 

De grootste fabel van deze tijd over romantische liefde is dat de ander jouw (ego) verlangens moet kunnen bevredigen. Voor veel mensen samengevat in: ‘wat krijg/haal ik uit deze relatie? 

Oordelen.
Teleurstelling.
Verwachtingen. 

Projecties. Projecties. Projecties. 

Het duurde lang voor ik dit echt begreep. Ook al snapte ik alle theorie, nog steeds was ik energetisch blind. 

Ik zat vol met imprints die gaan over behoeftigheid naar liefde en aandacht van anderen. Allemaal ter compensatie van mijn eigen innerlijke (karmische) wonden. 

Obsessies, bezitterigheid, agressie, respectloosheid, manipulatie en controle kwamen dan ook in allerlei vormen op mijn pad. In mijzelf en in mijn omgeving.

Ook weet ik als geen ander wat het betekent om je kracht en eigenwaarde weg te geven. 

Ik weet hoe het voelt om emotioneel volledig afhankelijk te zijn van je omgeving. 

Ik ken de schaamte die daaraan gekoppeld is en de diepgewortelde verstrikkingen in denken en voelen. Het gevoel dat je volledig ‘vast’ zit in een nachtmerrie.

De ontnuchterende werkelijkheid voor mijzelf is dat een ware liefdesrelatie een ego-vermorzelaar is. Ik ervaar het als een intens pad naar onvoorwaardelijke liefde en zelfrealisatie. 

De laatste periode ben ik vooral bezig geweest met het Helen van mijn innerlijke wonden ten aanzien van slavernij. En opoffering. 

Mezelf energetisch binnenste buiten gekeerd.

Mijn huidige partnerrelatie dwingt me weer dieper te gaan. Elke dag. 

Ik navigeer door mijn ego en pijnstukken heen en laat ik het licht steeds meer binnen.

Inmiddels voel ik de rijkdom van innerlijke rust en vrijheid! 

Dat het je mag inspireren om volledig in je kracht te stappen. Je vibratie te verhogen en je bewustzijn te verruimen.

de kunst van koorddansen

de kunst van koorddansen

Wat een fantastische workout is het toch. Om in elke moment opnieuw afgestemd te zijn [ of weer te raken ]. Op mijzelf en in mijzelf. Mijn hart te voelen. Licht of zwaar. En gedurende de dag keer op keer symbolisch in en uit ademen door mijn...

van meisje naar vrouw

van meisje naar vrouw

Afgelopen weekend was ik ondergedompeld in een moeder-dochter retraite. Maar dat was niet zomaar een weekend. Alles stond in het teken van de start van de maandstonde van onze jonge meiden. Allemaal jonge vrouwen die in de fase van overgang...

een nieuwe ochtend

een nieuwe ochtend

Er was eens een nacht Nazomer, warm en bloemig Op een idyllische plek in de natuur Maanlicht, kampvuur, jij en ik Een nacht Waarbij alle sterren samenvielen De energie versmolt in tijdloosheid Vanuit een bedding van puur gelukzaligheid Een nacht...