THE ART OF EXPRESSING SEXUALITY

Healing and celebrating life force energy…

Sex. Vrijen. Liefdebedrijven.

1,5 jaar geleden na mijn scheiding was ik er helemaal klaar mee. Met sex ook. Ik zat in een ‘nonnen fase’ en was bereid seksualiteit volledig af te schrijven.

Dit thema heeft al veel kleur gegeven in mijn leven. En inmiddels weet ik dat het thema ook in veel vorige levens zich heeft uitgespeeld. Daarin ben ik niet uniek.

Ik kom zelden clienten of vrienden tegen die geen uitdagingen of blokkades hebben met sexualiteit.

Te veel, te weinig, andere verlangens dan de partner, verslaafd, gebrek aan verbinding, dwangmatig, blokkades in ervaren orgasmen, angsten, beschaamd… and so on.

En onder de expressie van seksuele energie liggen energetisch zo veel verschillende collectieve thema’s… thema’s waar veel pijn, trauma, wonden, onderdrukking, obsessie, verslaving, dwang, macht, misbruik, manipulatie mee gepaard gaan.

Tevens is het een energie waar veel blijdschap, zelfexpressie, verbinding, genot, extase en levenslust mee gevoed en gevoeld wordt. Het is onze life force ~kundalini~ energy.

Blijkbaar heb ik dit leven gekozen om deze energie wederom te onderzoeken in zijn breedte en diepte… sinds mijn geboorte speelt dit thema al als een rode draad door mijn leven.

Seksueel misbruikt. Jaren in een relatie gezeten volledig zonder sex/vrijen. Vele jaren mijzelf beschikbaar gesteld voor mannen die wilde vreemdgaan tov hun partner en dan bij mij aanklopte voor sex. Veel sex gehad zonder gevoel. Veel orgasmen gefaked. Veel leegte ervaren in seksualiteit. Verslaafd gedrag.

Ik heb 1,5 jaar geleden een keus gemaakt. Ik zei tegen mijzelf ‘stel… stel dat OOK IK dit leven in staat zou zijn om vrij, ongeremd, zuiver, voldoening, vreugdevol en hartbedragen expressie zou kunnen geven aan seksualiteit… zou ik er dan voor gaan?’

Het innerlijke antwoord was ‘ja’… eigenlijk wel.. what if!?…

Dat moment koos ik ervoor om in mijn droomboek de volgende affirmatie te schrijven:

‘Ik ben dankbaar en gelukkig nu ik al mijn trauma’s, blokkades en pijnstukken heb getransformeerd die te maken hebben met sexualiteit, intimiteit, erotiek, orgasmen, overgave eraan en schoon puur en vrije energie/expressie en genot hierin’.

ZO.

BOEM.

Ik had geen idee wat dit tot gevolg zou hebben. Ik had ook eigenlijk geen vertrouwen dat dit haarbaar zou zijn. Maar ik dacht ‘ik geef het de voordeel van de twijfel, why not?’.

Het afgelopen jaar is op dit thema voor mij een bizarre rollercoaster geweest. Kan het niet anders omschrijven.

Ik duik nl graag vol overgave en passie in mijn groeiprocessen als ik innerlijk beslis dat ik ze wil aangaan.

Wat ik precies heb ondernomen en heb ervaren… daar zal ik later meer over delen.

Vele blokkades, overtuigingen, programma’s, imprints en energie van lage trilling heb ik doorbroken.

It was a deep dive inside….

Een voor een kwamen ze voorbij. Heb ik nu alles geheeld? Nee vast niet. Het is een oneindige ontvouwing.

Los daarvan ben ik vandaag de dag echter wel in staat om oordeelloos, schaamteloos, integer, afgestemd, vrij, ongeremd en experimenteel uiting te kunnen geven aan sexualiteit… en voluit te genieten.

Met een lover waarmee ik alle kanten van het spectrum kan verkennen. Links en rechts. Boven en onder.

Ik voel me intens gezegend!

Diepgaande helende ervaringen en processen doorgaan. De heilige vrouwelijke en heilige mannelijke energie mogen voelen hierin. In mijzelf en in uitwisseling met mijn partner.

En door die heling heen heb ik tevens ruimte gekregen voor het diepgaand ontdekken van mijn eigen unieke vrije, authentieke expressie ervan!

In 2020 voel ik een sterk verlangen om mijn lessen hierin te delen met diegene die ook het verlangen delen zich energetisch op te schonen t.a.v. seksualiteit.

Ik heb zeker niet alle wijsheid in pacht. Ik heb niet alle kennis en ervaring opgedaan. Maar als OOK IK in staat ben om deze diepe shift te manifesteren en faciliteren voor mijzelf…

Dan geloof ik dat jij dat ook kunt.

Ik voel een diep verlangen om energetisch bij te dragen aan de collectieve heling van de mensheid. En specifiek bij te dragen aan de helende bewegingen gekoppeld aan het 2de chakra.

Door het 2de chakra te Helen, herwinnen we het ‘recht om te voelen’. De sensorische verbondenheid met de innerlijke en uiterlijke werkelijkheid.

🔥

Ook JOUW energieveld is een weerspiegeling van alle keuzen die je elke dag maakt. Vaak zijn we ons niet bewust van onze energieën die we vasthouden of overnemen van anderen, tot we deze hebben losgelaten!

schuurpapier voor mijn hart

schuurpapier voor mijn hart

Het is een paar jaar geleden dat ik smoorverliefd werd op een man. Mijn “droomprins” na de scheiding. Ik kwam er echter pas na een aantal maanden achter dat hij me bedroog. En niet zomaar. Hij had gelogen over zijn identiteit. Zijn naam. Zijn...

tête-à-tête met Zeus

tête-à-tête met Zeus

Mijn offer op de heilige berg. Ik zat in een restaurant met mijn vriendin aan het begin van deze zomer. We hadden een flinke innerlijke reis gemaakt de dagen ervoor tijdens het Estatic Dance Festival en tijdens het eten waren we aan het...

lekker onzuiver

lekker onzuiver

Zo'n dag dat je voelt; okay?.... dusssssssss.... Met zo'n blik erbij als op deze foto. Zo'n dag. Vandaag heb ik zo'n dag want vanmorgen had ik een pijnlijk confronterende wandeling. Niet een mega charmante foto. Maar ja... zo waren mijn sensaties...