een nieuwe ochtend

Er was eens een nacht

Nazomer, warm en bloemig

Op een idyllische plek in de natuur

Maanlicht, kampvuur, jij en ik

Een nacht

Waarbij alle sterren samenvielen

De energie versmolt in tijdloosheid

Vanuit een bedding van puur gelukzaligheid

Een nacht

Waarbij wij samen non stop de liefde vierden

Buiten, bij het kampvuur onder de sterren

Vergezeld door liefdevolle wezens

Een nacht

Waarbij alles waarvan ik wist dat het bestond

Ineens op celniveau voelbaar was, aanwezig

Zuivere penetratie op zielsniveau

Er was eens een ochtend

Waarbij ik wakker werd vanuit diep weten

Dat ik klaar was om te sterven

Vanuit diepe innerlijke vrede

Er was eens een andere nacht

Inmiddels winter en koud

Onwennig op een onbekende plek

Maanlicht, digitaal vuurtje op de tv, jij en ik

Een nacht

Waarbij alle sterrenstelsels uit elkaar spatte

Ongrijpbaar, onlogisch en onrustig

Vanuit een bedding van onzuiverheid

Een nacht

Waarvan ik wist dat die zou komen

Vanuit diep weten

Onomkeerbaar door liefdeloze krachtvelden

Een nacht

Waarbij ik elke minuut mocht aankijken

Langzaam, aftellend, genadeloos

Pure eenzaamheid, jij slapend naast mij

Een nacht

Waarvan ook de ochtend weer kwam

Met een afscheid zonder veel woorden

Een laatste blik, zielloze energie

Weken verder, wederom is het nacht

Waarbij de zwangere leegte zich omhult voelt

Ik mijzelf mag koesteren in mijn eigen schoot

De nieuwe ochtend zachtjes verwelkomend

Dankbaar.

The Art of Life!

de kunst van koorddansen

de kunst van koorddansen

Wat een fantastische workout is het toch. Om in elke moment opnieuw afgestemd te zijn [ of weer te raken ]. Op mijzelf en in mijzelf. Mijn hart te voelen. Licht of zwaar. En gedurende de dag keer op keer symbolisch in en uit ademen door mijn...

van meisje naar vrouw

van meisje naar vrouw

Afgelopen weekend was ik ondergedompeld in een moeder-dochter retraite. Maar dat was niet zomaar een weekend. Alles stond in het teken van de start van de maandstonde van onze jonge meiden. Allemaal jonge vrouwen die in de fase van overgang...

to protect what is inside…

to protect what is inside…

"Boundries are not drawn to keep something out, but to protect what's in...' Een van de vaardigheden die ik sterk heb ontwikkeld is concessies doen. Mijn hele leven heb ik al geoefend met meebewegen, invoelen wat er nodig is voor de ander. De...