de kunst van koorddansen

Wat een fantastische workout is het toch.

Om in elke moment opnieuw afgestemd te zijn [ of weer te raken ]. Op mijzelf en in mijzelf.

Mijn hart te voelen.

Licht of zwaar.

En gedurende de dag keer op keer symbolisch in en uit ademen door mijn hartchakra om de verbinding met universele liefde extra bedding en symbolisch zuurstof te geven.

Te voelen wat mijn fysieke lichaam met mij communiceert. Dit waar te nemen en de sensaties ervan te verkennen zonder oordeel.

En indien nodig de tijd te nemen om bewust deze sensaties door het fysieke lichaam te laten stromen zodat de verkramping vrijkomt.

Te luisteren naar de boodschappen. Te luisteren naar mijn eigen wijsheid.

Te voelen in hoeverre ik bewust aanwezig ben. En of je op het moment van waarneming de ruimte innerlijk voelt om net iets meer aanwezig te zijn in het hier en nu met al je aandacht.

Te voelen of ik ontspannen ben in elke uitwisseling met mijn buitenwereld. Wanneer wel, wanneer niet en mijzelf gade slaan in mijn gedrag zodat ik nieuwe richtingaanwijzers blijf verzamelen voor verdere opschoning van mijn energieveld.

Ik kan nog wel even doorgaan.

Het is inmiddels een leefwijze geworden voor mij. Voor mij is dit bewust en onbewust een oneindige beoefening in bezielde aanwezigheid.

In alles wat ik doe. De hele dag.

Een ware reis in innerlijk koorddansen tussen de polariteiten van het gehele aardse veld en universum in mijzelf.

Tussen diepgang en lichtheid.

Tussen levendigheid en verfijnd vertragen.

Tussen je schaduw en je potentieel.

Tussen je innerlijk mannelijk en vrouwelijk krachtveld.

Tussen je ego en je ziel.

Tussen je sensitiviteit en je oerlusten.

Tussen draagkracht en daadkracht.

Tussen ja en nee.

Tussen jezelf en de ander.

Tussen geven en ontvangen.

Niet alleen mentaal. Echt op alle lagen. Net zolang er belichaamd bewustzijn is ingedaald vanuit de doorleefde ervaringen.

Zou ik het graag anders willen?

Absoluut niet.

Het is een magisch pad naar meesterschap in innerlijk energetische koorddansen. En daardoor elke dag meer en meer ontspannen door het leven kunnen navigeren…

…. het is voor mij alle investering waard.

Ongeacht de ongemakken van het vrijkomen van innerlijke verkrampingen. Die ontladingen kunnen ongekend intens kunnen zijn.

Inmiddels is daarmee omgaan voor mijzelf genormaliseerd en geïntegreerd in mijn manier van leven.

Elke dag meer en meer belichaamde vaardigheid om uitgelijnd te dansen met het leven. Met zo nu en dan nog eens een flinke oerknal in mijn binnenwereld.

Het schud tevens de magie van het leven meer en meer wakker met elke transformatie die ik doorga [ lees doorkruip of doorworstel..].

Voel jij je welkom in jezelf?

Om jezelf keer op keer… weer een laag dieper te ontmoeten?

Ik vond het voorheen doodeng.

Nu doe ik niets liever.

Vanuit de veiligheid, integriteit en intimiteit in mijn eigen energetische hart.

van meisje naar vrouw

van meisje naar vrouw

Afgelopen weekend was ik ondergedompeld in een moeder-dochter retraite. Maar dat was niet zomaar een weekend. Alles stond in het teken van de start van de maandstonde van onze jonge meiden. Allemaal jonge vrouwen die in de fase van overgang...

een nieuwe ochtend

een nieuwe ochtend

Er was eens een nacht Nazomer, warm en bloemig Op een idyllische plek in de natuur Maanlicht, kampvuur, jij en ik Een nacht Waarbij alle sterren samenvielen De energie versmolt in tijdloosheid Vanuit een bedding van puur gelukzaligheid Een nacht...

to protect what is inside…

to protect what is inside…

"Boundries are not drawn to keep something out, but to protect what's in...' Een van de vaardigheden die ik sterk heb ontwikkeld is concessies doen. Mijn hele leven heb ik al geoefend met meebewegen, invoelen wat er nodig is voor de ander. De...