OPEN YOUR EYES AND SEE

Sommige mokerslagen zijn heerlijk bevrijdend

‘Rian, je bent weer aan het manipuleren…’
Wat? Wie? Ik? Echt niet! Dat doe jij zelf!!

Ik ben gezegend met veel bewuste en doortastende vrienden om me heen. Vrienden die me al jaren in mijn oren tetteren dat ik een energie in mijn systeem belichaam die ‘onder de gordel’ is.

Ergens voelde ik het wel. En ook weer niet.

Ik heb heel lang zitten kauwen op dit stuk. Ergens moest er waarheid zitten in deze spiegeling aangezien ik veel mannen aantrok met narcistische energie. As within as without.

Dus ik ben op zelfonderzoek uitgegaan. Schoorvoetend. Want ik kon op dit thema alleen de stukken van de ander zien en vond het lastig die ’nare donkere’ energie in mijzelf te erkennen.

Echter….

Onlangs heb ik me opnieuw verdiept in narcisme. Ik las over een vorm die sensitief narcisme heet en die energie gaat over jezelf weggeven en pleasen. En dat in het (bewust en gericht) pleasen de manipulatie zit.

Ehhhh…. ja check. Kan ik niet ontkennen. Ik heb die energie in mijn systeem. Big time.

Anderzijds is er een vorm die expressief narcisme heet en meer gaat over ‘het nemen en opeisen’ van aandacht en erkenning en waardering. Kort door de bocht.

Ehhhh… ja check. Kan ik niet ontkennen dat ik die energie ook heb maar graag onderdruk.

Polariteiten in narcistische energie vanuit dezelfde bron. De energiebron van controle. Alleen andere kleuren en uittingsvormen.

Mijn hele leven ben ik al een confroll freak geweest. Steeds minder en minder. Mijn trauma’s bevestigden mijn ego de noodzaak voor controle.

Want mijn hemel, hoe moet het dan als je echt echt echt alle controle loslaat en leeft vanuit overgave en vertrouwen?

Hoe dan?

Op onderdelen heb ik geoefend met overgave de laatste jaren en blijkbaar was mijn systeem er nu aan toe om een grote shift te maken.

Waarom?

Het was een paar weken geleden toen ik ineens feilloos doorzag dat ik beide uitingsvormen van die narcistische energie zelf belichaam. En flink ook.

Ik zag mezelf plots [als een mokerslag] in relatie tot mannen nadat ik had uitgesproken ‘tot op de bodem te willen gaan’ om deze verstrikking te kunnen helen.

Welke mokerslag?

Nou… als ik een zeer krachtige dominante man tegenover me heb, dan shift ik in een split second naar de energetische tegenpool ‘pleasen’.

En als ik een man tegenover me heb die me aan het pleasen is dan shift ik met hetzelfde gemak naar een dominante ‘nemende en bepalende’ energie.

Hoe intiemer de relatie, hoe krachtiger het mechanisme. Of hoe groter het afbreukrisico in afhankelijkheid, hoe krachtiger het mechanisme. Etc etc…

Ik pas me aan als een kameleon. Maar ben dan net zo manipulerend als ik die ander ervaar in dat moment.

Een verstrikte dynamiek vanuit een verslavend codependency stuk. Oude imprints vanuit slavernij en familiekarma kwamen eronder vandaan.

Dit was een mega doorbraak in mijn systeem. Ik heb gehuild. Gehuild om mijzelf en de pijn van het doorzien van mijzelf. Mijn hart deed fysiek pijn.

‘Zet je pijn om in motivatie’ zegt Robert altijd tegen me als ik in een energetische stuk vast zit. En zo geschiedde. Met behulp van dierbare Sisters en mijn beide mentoren. Ik heb het doorzien, erkent en de heling is ingezet.

Ik heb recent flink wat energie inmiddels geshift op dit thema en herken nu heel snel deze energie bij mijzelf en bij de ander. Elke dag lerende om in verbinding met mijzelf te blijven en mijn lichaam en mijn voelen. Zonder te willen controleren. Echt leren leven vanuit oordeelloos waarnemen en overgave. Op alle lagen.

Ik ben dankbaar en gelukkig nu ik in staat ben om in contact de impuls voel opkomen om te manipuleren en controleren…. zonder er gehoor aan te geven. Of minimaal. Of uit te spreken dat ik deze impuls ervaar en het er mag ‘gewoon even mag zijn’.

Eerlijk en transparant. Straight talk. Self Empowerment.

Ik heb nog een aantal verbintenissen in mijn leven die mij spiegelen op dit stuk. En ik vertrouw dat deze verbintenissen kalmeren en vorm en plek krijgen, als ik mijn eigen innerlijke energie nog dieper heb geheeld en getransformeerd.

Ik zet door. Want het is ongelooflijk bevrijdend!

schuurpapier voor mijn hart

schuurpapier voor mijn hart

Het is een paar jaar geleden dat ik smoorverliefd werd op een man. Mijn “droomprins” na de scheiding. Ik kwam er echter pas na een aantal maanden achter dat hij me bedroog. En niet zomaar. Hij had gelogen over zijn identiteit. Zijn naam. Zijn...

tête-à-tête met Zeus

tête-à-tête met Zeus

Mijn offer op de heilige berg. Ik zat in een restaurant met mijn vriendin aan het begin van deze zomer. We hadden een flinke innerlijke reis gemaakt de dagen ervoor tijdens het Estatic Dance Festival en tijdens het eten waren we aan het...

lekker onzuiver

lekker onzuiver

Zo'n dag dat je voelt; okay?.... dusssssssss.... Met zo'n blik erbij als op deze foto. Zo'n dag. Vandaag heb ik zo'n dag want vanmorgen had ik een pijnlijk confronterende wandeling. Niet een mega charmante foto. Maar ja... zo waren mijn sensaties...