LEVENSENERGIE, HET HEILIGE HUWELIJK

[ levensenergie; het heilige huwelijk tussen bewustzijn en materie ] 

De vrije stroom van levensenergie vraagt vrije doorgang in en door je hele systeem vanuit verschillende richtingen.  

In je lichaam zijn heel veel plekken waar energie samenkomt, alsware verzamelplekken. Energie van gevoelens, gedachten, imprints, triggers, identificaties…  

Deze energiecentra, ook wel chakra’s of schijf genoemd bevinden zich in je systeem. Boven en onder je fysieke lichaam en op verschillende plekken in je fysieke lichaam.  

Er zijn er echter 7 die veel invloed uitoefenen op je hele zenuwstelsel. Deze chakra’s zijn n.l. verbonden aan je ruggenwervel en beïnvloedden je diverse basis staten van bewustzijn.  

Het laten stromen van levensenergie vraagt je te openen om te kunnen ‘ontvangen’. Ontvangen van de energie van bewustzijn en de energie van materie. 

Naar beneden en naar boven. Alles gezien vanuit een conceptueel perspectief natuurlijk.  

Uit verbinding met de eenheid de energie van bewustzijn. Licht, liefde. Via het kruinchakra je fysieke lichaam in vanuit daar verder naar beneden.  

Het belichamen en incarneren van je Zielenbewustzijn.  

Echter deze stroom van universele energie kan alleen floreren in harmonie met de opwaartse stroom van onder naar boven. De stroom van bevrijding van (ego) begrenzing.  

Als de energie van bewustzijn zich niet kan versmelten met de energie van expressievrijheid blijft het doelloos. Vormloos.  

Bijvoorbeeld… 

Je kunt jaren op je meditatiekussen zitten en vol in verbinding zijn met de eenheid maar als je basis chakra nog zeer verkrampt is en je ook niet volledig je waarheid durft te spreken…kun je simpelweg niet je volle potentieel belichamen en manifesteren in deze aardse dimensie.  

Deze 2 kosmische polariteiten van stroming vragen om evenwicht in stroming. Dit wordt ook wel het heilige huwelijk genoemd. Het creëert de bedding voor manifestatie vanuit onbegrensde mogelijkheden.  

Het gaat hierbij om integratie van eenheid en aarde. Lichaam en geest. Binnen en buiten. Inclusief jouw eigen innerlijk mannelijke en vrouwelijke krachtbron.  

Het proces van groeien, leren en verruimen gaat over bevrijden. Chakra voor chakra, laag voor laag je opgeslagen energetische imprints die een lage trilling hebben shiften naar hoge trilling.

to protect what is inside…

to protect what is inside…

"Boundries are not drawn to keep something out, but to protect what's in...' Een van de vaardigheden die ik sterk heb ontwikkeld is concessies doen. Mijn hele leven heb ik al geoefend met meebewegen, invoelen wat er nodig is voor de ander. De...

detox the shit out

detox the shit out

Afgelopen zomer ben ik flink uit mijn comfortzone gegaan. Ik heb na ongeveer 20 jaar de stap gezet om mijn fysieke lichaam eens diep en grondig te reinigen. Mijn tante werkte vroeger in Zeeland in een centrum waar ze volledig verzorgd en begeleid...

death of identity

death of identity

Na 5 jaar heb onlangs mijn rol als coördinator, support en facilitator losgelaten in de Altazar Rossiter Mystery School. Een paar weken geleden heb ik mijn laatste dag in dit prachtige veld doorgebracht. Telkens bleef het stil. Het klopt voor mij,...