LEVENSENERGIE, HET HEILIGE HUWELIJK

[ levensenergie; het heilige huwelijk tussen bewustzijn en materie ] 

De vrije stroom van levensenergie vraagt vrije doorgang in en door je hele systeem vanuit verschillende richtingen.  

In je lichaam zijn heel veel plekken waar energie samenkomt, alsware verzamelplekken. Energie van gevoelens, gedachten, imprints, triggers, identificaties…  

Deze energiecentra, ook wel chakra’s of schijf genoemd bevinden zich in je systeem. Boven en onder je fysieke lichaam en op verschillende plekken in je fysieke lichaam.  

Er zijn er echter 7 die veel invloed uitoefenen op je hele zenuwstelsel. Deze chakra’s zijn n.l. verbonden aan je ruggenwervel en beïnvloedden je diverse basis staten van bewustzijn.  

Het laten stromen van levensenergie vraagt je te openen om te kunnen ‘ontvangen’. Ontvangen van de energie van bewustzijn en de energie van materie. 

Naar beneden en naar boven. Alles gezien vanuit een conceptueel perspectief natuurlijk.  

Uit verbinding met de eenheid de energie van bewustzijn. Licht, liefde. Via het kruinchakra je fysieke lichaam in vanuit daar verder naar beneden.  

Het belichamen en incarneren van je Zielenbewustzijn.  

Echter deze stroom van universele energie kan alleen floreren in harmonie met de opwaartse stroom van onder naar boven. De stroom van bevrijding van (ego) begrenzing.  

Als de energie van bewustzijn zich niet kan versmelten met de energie van expressievrijheid blijft het doelloos. Vormloos.  

Bijvoorbeeld… 

Je kunt jaren op je meditatiekussen zitten en vol in verbinding zijn met de eenheid maar als je basis chakra nog zeer verkrampt is en je ook niet volledig je waarheid durft te spreken…kun je simpelweg niet je volle potentieel belichamen en manifesteren in deze aardse dimensie.  

Deze 2 kosmische polariteiten van stroming vragen om evenwicht in stroming. Dit wordt ook wel het heilige huwelijk genoemd. Het creëert de bedding voor manifestatie vanuit onbegrensde mogelijkheden.  

Het gaat hierbij om integratie van eenheid en aarde. Lichaam en geest. Binnen en buiten. Inclusief jouw eigen innerlijk mannelijke en vrouwelijke krachtbron.  

Het proces van groeien, leren en verruimen gaat over bevrijden. Chakra voor chakra, laag voor laag je opgeslagen energetische imprints die een lage trilling hebben shiften naar hoge trilling.

lekker onzuiver

lekker onzuiver

Zo'n dag dat je voelt; okay?.... dusssssssss.... Met zo'n blik erbij als op deze foto. Zo'n dag. Vandaag heb ik zo'n dag want vanmorgen had ik een pijnlijk confronterende wandeling. Niet een mega charmante foto. Maar ja... zo waren mijn sensaties...

mijzelf als vrouw innerlijk ontmoeten

mijzelf als vrouw innerlijk ontmoeten

De grootste periode in mijn leven had ik een enorme onrustige geïrriteerde kriebel als ik iets zag over vrouwencirkels en activiteiten met alleen maar vrouwen. Ik vond het onzin. Voelde bakken met weerstand om ‘het vrouwelijke’ zo overdreven...

de kunst van koorddansen

de kunst van koorddansen

Wat een fantastische workout is het toch. Om in elke moment opnieuw afgestemd te zijn [ of weer te raken ]. Op mijzelf en in mijzelf. Mijn hart te voelen. Licht of zwaar. En gedurende de dag keer op keer symbolisch in en uit ademen door mijn...