LEVENSENERGIE, HET HEILIGE HUWELIJK

[ levensenergie; het heilige huwelijk tussen bewustzijn en materie ] 

De vrije stroom van levensenergie vraagt vrije doorgang in en door je hele systeem vanuit verschillende richtingen.  

In je lichaam zijn heel veel plekken waar energie samenkomt, alsware verzamelplekken. Energie van gevoelens, gedachten, imprints, triggers, identificaties…  

Deze energiecentra, ook wel chakra’s of schijf genoemd bevinden zich in je systeem. Boven en onder je fysieke lichaam en op verschillende plekken in je fysieke lichaam.  

Er zijn er echter 7 die veel invloed uitoefenen op je hele zenuwstelsel. Deze chakra’s zijn n.l. verbonden aan je ruggenwervel en beïnvloedden je diverse basis staten van bewustzijn.  

Het laten stromen van levensenergie vraagt je te openen om te kunnen ‘ontvangen’. Ontvangen van de energie van bewustzijn en de energie van materie. 

Naar beneden en naar boven. Alles gezien vanuit een conceptueel perspectief natuurlijk.  

Uit verbinding met de eenheid de energie van bewustzijn. Licht, liefde. Via het kruinchakra je fysieke lichaam in vanuit daar verder naar beneden.  

Het belichamen en incarneren van je Zielenbewustzijn.  

Echter deze stroom van universele energie kan alleen floreren in harmonie met de opwaartse stroom van onder naar boven. De stroom van bevrijding van (ego) begrenzing.  

Als de energie van bewustzijn zich niet kan versmelten met de energie van expressievrijheid blijft het doelloos. Vormloos.  

Bijvoorbeeld… 

Je kunt jaren op je meditatiekussen zitten en vol in verbinding zijn met de eenheid maar als je basis chakra nog zeer verkrampt is en je ook niet volledig je waarheid durft te spreken…kun je simpelweg niet je volle potentieel belichamen en manifesteren in deze aardse dimensie.  

Deze 2 kosmische polariteiten van stroming vragen om evenwicht in stroming. Dit wordt ook wel het heilige huwelijk genoemd. Het creëert de bedding voor manifestatie vanuit onbegrensde mogelijkheden.  

Het gaat hierbij om integratie van eenheid en aarde. Lichaam en geest. Binnen en buiten. Inclusief jouw eigen innerlijk mannelijke en vrouwelijke krachtbron.  

Het proces van groeien, leren en verruimen gaat over bevrijden. Chakra voor chakra, laag voor laag je opgeslagen energetische imprints die een lage trilling hebben shiften naar hoge trilling.

schuurpapier voor mijn hart

schuurpapier voor mijn hart

Het is een paar jaar geleden dat ik smoorverliefd werd op een man. Mijn “droomprins” na de scheiding. Ik kwam er echter pas na een aantal maanden achter dat hij me bedroog. En niet zomaar. Hij had gelogen over zijn identiteit. Zijn naam. Zijn...

tête-à-tête met Zeus

tête-à-tête met Zeus

Mijn offer op de heilige berg. Ik zat in een restaurant met mijn vriendin aan het begin van deze zomer. We hadden een flinke innerlijke reis gemaakt de dagen ervoor tijdens het Estatic Dance Festival en tijdens het eten waren we aan het...

lekker onzuiver

lekker onzuiver

Zo'n dag dat je voelt; okay?.... dusssssssss.... Met zo'n blik erbij als op deze foto. Zo'n dag. Vandaag heb ik zo'n dag want vanmorgen had ik een pijnlijk confronterende wandeling. Niet een mega charmante foto. Maar ja... zo waren mijn sensaties...