GEVEN EN NEMEN TIJDENS VRIJEN

Ontvangen van liefde.

Zo lag ik ooit met een partner in bed. We waren beide langzaam aan het wakker worden in de ochtend. Traag, sloom en de energie van de nieuwe dag was voelbaar. 

Fris en open. 

Deze ‘nieuwe dag’ energie vind ik persoonlijk heel fijn. Mijn meest favoriete moment van de dag om te vrijen is dan ook in de ochtend. 

We lagen lepel-lepel en ineens voelde ik dat hij met zijn armen mijn lichaam strakker naar hem toetrok. 

Ik nam de energie waar en voelde zijn verlangen naar intimiteit en voelde tevens de seksuele energie. 

Check. Vrijen. 

Ik checkte (deels bewust en deels onbewust) innerlijk wat deze fysieke beweging en energetische uitwisseling met me deed. 

Was mijn hart opeen? Was ik aanwezig in mijn fysieke lichaam? Stond ik open om de energie te laten ontvouwen en zien wat er vanuit elke beweging en aanraking zou gaan ontstaan? 

Ik nam echter de energie van verstarring waar. 

hhmmmmm interessant. Want ik ben gek op vrijen. 

Terwijl ik daar lag nam ik de tijd om dieper in te tunen op mijn energieveld en voelde ik al snel waar de verstarring vandaan kwam. 

Het was van mijn partner naar mij toe overwegend meer een nemende energie i.p.v. gevende energie. 

De onbewuste behoeftigheid van mijn partner zorgde dat hij kwam ‘halen’. Aandacht, liefde, genot… you name it. 

Echter, energetisch is de optimale bedding voor een seksueel uitwisseling/vrijpartij dat je beide liefde brengt en ontvangt. Versus halen en nemen. 

Het voelde dus niet okay. Ik sloeg energetisch lam.

Het blokkeerde mijn verlangen om expressie te geven aan mijn ‘liefde voor hem’ omdat de vrije vreugdevolle stroom niet van van binnenuit kon ontstaan. 

De energie was niet vrij, het was sturend. 

Het is een dun lijntje. 
En het is ook niet zwart/wit. 

Het is een fijngevoelige energie die veel zuiverheid vraagt. 

Wat ik heb ontdekt in mijn eigen ervaringen en onderzoek hierin is, dat de energie van de aanzwengeling van een vrijpartij heel veel invloed heeft op de rest van de ontvouwing hierin. 

Wat ik ook heb ontdekt is dat tijdens het volle vuur van een vrijpartij het veel minder impact heeft als de ‘nemende energie’ zich er onverwacht in mengt. 

Als er al een bedding is van veiligheid en vertrouwen kan die nemende energie vaak weer soepel gekanaliseerd worden. Door beide parijen, mists er bewustzijn op is. 

De energie bij het ontstaan/aanzwengelen van een vrijpartij is echter heel belangrijk dit goed te voelen en aandacht voor te hebben. 

Innerlijk. 

Sta je open om te geven en te ontvangen vanuit vrijheid en vreugde voor jezelf en de ander? 

Zo vaak heb ik dit onbewust gevoeld maar niet begrepen en meebewegen in deze energie. Dienend aan de man of de energie van de vrijpartij. 

Zo vaak heb ik het wel doorzien en gevoeld maar toch niets gezegd omdat ik niet wist hoe ik dit moest overbrengen en geen gedoe wilde veroorzaken.

Zo vaak heb ik mijn kracht, eigenwaarde en energie weggeven aan mijn partner/lover omdat ik simpelweg het bewustzijn niet had.

Nu wel. 

Afgestemd blijven op mijn eigen integriteit en waarheid en intuïtie is voor mij het allerbelangrijkste wat er is. 

Daarin op speelse wijze leren en ontdekken is mijn passie. In het algemeen en vooral ook in de partnerliefde. 

Alleen dan creëer je samen een bedding voor diepe energetische magische en extatische samensmelting vanuit eigenwaarde en respect. 

Ik heb me dus uitgesproken wat ik waarnam energetisch en het ontvouwde in een mooi gesprek. En uit dat gesprek ontvouwde zich later weer een hele fijne vrijpartij. 

Ook zelf check ik regelmatig tijdens het vrijen energetisch wat er gebeurd. Ben ik aan het geven en ontvangen of aan het nemen? En shift ik mijn energie als ik het waarneem dat ik aan het nemen ben. 

Bewustzijn creëren op je eigen imprints ten aanzien van relatiepatronen en je seksuele energie en uitwisseling hierin is mijn inziens essentieel als je optimaal ruimte en expressie wilt geven aan jouw pure kosmische levensenergie en levensvreugde.

schuurpapier voor mijn hart

schuurpapier voor mijn hart

Het is een paar jaar geleden dat ik smoorverliefd werd op een man. Mijn “droomprins” na de scheiding. Ik kwam er echter pas na een aantal maanden achter dat hij me bedroog. En niet zomaar. Hij had gelogen over zijn identiteit. Zijn naam. Zijn...

tête-à-tête met Zeus

tête-à-tête met Zeus

Mijn offer op de heilige berg. Ik zat in een restaurant met mijn vriendin aan het begin van deze zomer. We hadden een flinke innerlijke reis gemaakt de dagen ervoor tijdens het Estatic Dance Festival en tijdens het eten waren we aan het...

lekker onzuiver

lekker onzuiver

Zo'n dag dat je voelt; okay?.... dusssssssss.... Met zo'n blik erbij als op deze foto. Zo'n dag. Vandaag heb ik zo'n dag want vanmorgen had ik een pijnlijk confronterende wandeling. Niet een mega charmante foto. Maar ja... zo waren mijn sensaties...