detox the shit out

Afgelopen zomer ben ik flink uit mijn comfortzone gegaan. Ik heb na ongeveer 20 jaar de stap gezet om mijn fysieke lichaam eens diep en grondig te reinigen. Mijn tante werkte vroeger in Zeeland in een centrum waar ze volledig verzorgd en begeleid sappenkuren faciliteren inclusief darmspoelingen, massages en persoonlijke begeleiding.

Ik voelde destijds als 20 jarige al meteen de diepgang en belang hiervan, maar mijn systeem ging echter in de weerstand. Vooral de darmspoelingen gaven me de spreekwoordelijke kriebels. Ik had altijd gedoe met mijn darmen en wilde er toen zo min mogelijk mee te maken hebben.

Ik heb namelijk al mijn hele leven allerlei intoleranties en allergieën gehad dus de weerstand ten aanzien van diepe darmreiniging was dan ook niet raar. Dit was al vanaf mijn geboorte zo en ik leerde er mee leven. Later in mijn volwassen leven heb ik de oorzaken onderzocht, de ongemakken waren te intens en ik was het zat.

Ik kom uit een familielijn van hard core gelovers in het zelfhelend vermogen van het lichaam.. dus ik greep telkens opnieuw mijn moed bij elkaar en ging een lange reis aan in heling. Het bleken na allerlei testen meer dan 60 intoleranties en allergieën te zijn en het was een proces van jaren om deze een voor een door te werken met allerlei energetische interventies en behandelingen.

Maar met succes! Het is allemaal hersteld aan de hand van een fantastische holistische interventietechniek specifiek gericht op allergieën. Echter, de energetische onbalans was uiteraard dieper dan de fysieke uitwerkingen ervan. En verdwenen niet alle klachten die er aan gerelateerd waren. Zo heb ik fasen gehad in mijn leven waarbij ik extreme vermoeidheid heb ervaren, veel verschillende ontstekingen heb gehad, anorexia, burn-outs, hormonaal volledig knock-out ging tijdens de zwangerschap en meer.

Nu heb ik de afgelopen 20 jaar erg veel geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling en veel focus gehad op de emotionele, mentale en spirituele bestaanslagen in mijzelf. Het fysieke lichaam kreeg ook aandacht, maar in verhouding absoluut minder dan de andere lagen!

Het was plat gezegd vooral een vervoersmiddel en lekker voor de seks.

Echter, de relatie en verhouding van mijzelf naar mijn fysieke lichaam begon steeds meer zijn aandacht te vragen. Inmiddels kon ik doorzien in mijzelf hoe het gebrek aan verbinding met mijn fysieke lichaam me beïnvloedde. Op allerlei verschillende lagen en manieren. Ik maakte de keuze om het gat in energetische vitaliteit gelijk te gaan trekken tussen mijn fysieke lichaam en de andere lichamen. Het was tijd, want de zelf ondermijning werd meer en meer zichtbaar.

Met zuchten en steunen heb ik de beslissing gemaakt. Ik ga het aan. Als Transformatie Coach weet ik… doorbreek het patroon. En dat deed ik.

Ik was een avond met 2 dierbare sisters en we maakten allemaal een individuele commitment om iets ‘aan te gaan’ en de meeste weerstand voelde ik hierbij. Diezelfde avond was de inschrijving voldaan bij het centrum waar mijn tante ooit jaren heeft gewerkt..

Eindelijk. Ik had de eerste stap gezet.

De aanloop er naartoe was een weg een grote struggel maar de week zelf verliep verbazingwekkend vloeiend en fijn. De bedding die gegeven werd was echt fantastisch en mijn lijf reageerde sterk.

In de week zelf heb ik dagelijks sapjes opgelepelt met een theelepeltje, heb ik mijn darmen elke dage laten doorspoelen met kamillethee, heb glaasjes vreselijk vieze bitterzout ingenomen elke ochtend, heb mantra’s gezongen, doorgeademd tijdens kneipse begietingen, gedanst vol overgave, gewandeld in stilte, haze slaapjes gemaakt tijdens de leverpakkingen, mezelf toestemming gegeven om vooral te focussen op mijzelf en niet op de groepsprocessen, veel gehuild en nieuwe dingen geleerd over mijzelf en mijn lichaam.

Ik kwam echt diep en moeiteloos in verbinding met mijn ziel die week en voelde mij een compleet ander mens. Dat was magisch. Alle overtuigingen over eten zijn gepasseerd en ik heb er vele energetisch kunnen loslaten.

Een van de grote inzichten die ik heb meegenomen van die ervaring, was een realisatie tijdens massage, dat mijn darmen eigenlijk niet als ‘die van mij’ ooit heb ingenomen. Er kwamen vele oude trauma’s los waaronder de band met mijn vader.

Ik heb aan het einde van de week mijn darmen ritueel geerd en welkom geheten in mijn lichaam.

Deze realisatie shifte veel in mijn systeem. Het werkt nog steeds door.

Ik voel ook dat mijn innerlijke reis ten aanzien van mijn fysieke lichaam nog vele fasen en lagen zullen tonen in innerlijke heling. De komende jaren zal de koestering van mijn fysieke lichaam nog veel meer ruimte gaan innemen. Maar ik ongelooflijk trots en blij met het doorbreken van mijn patroon van afwijzing van mijn fysieke lichaam.

Na deze detox reis kwam ik in contact met de 8 siddhi’s van het vrouwelijk lichaam (boven natuurlijk krachten) en de her-verbinding/heling hierin. Deze energetische verdieping ten aanzien van het fysieke lichaam geeft me een nieuwe motivatie en verlangen om het transformatieproces voort te zetten.

Het is een persoonlijk maar ook collectieve proces van heling om de spirituele ervaring van fysieke vrouwelijke sensaties en vaardigheden om te zetten naar zielenwijsheid. Ik ben deze super powers in mijzelf als vrouw meer en meer aan het verkennen en belichamen.

So the journey continuous…

Op weg naar koestering van het fysieke lichaam en meer innerlijk evenwicht tussen alle bestaanslagen.

schuurpapier voor mijn hart

schuurpapier voor mijn hart

Het is een paar jaar geleden dat ik smoorverliefd werd op een man. Mijn “droomprins” na de scheiding. Ik kwam er echter pas na een aantal maanden achter dat hij me bedroog. En niet zomaar. Hij had gelogen over zijn identiteit. Zijn naam. Zijn...

tête-à-tête met Zeus

tête-à-tête met Zeus

Mijn offer op de heilige berg. Ik zat in een restaurant met mijn vriendin aan het begin van deze zomer. We hadden een flinke innerlijke reis gemaakt de dagen ervoor tijdens het Estatic Dance Festival en tijdens het eten waren we aan het...

lekker onzuiver

lekker onzuiver

Zo'n dag dat je voelt; okay?.... dusssssssss.... Met zo'n blik erbij als op deze foto. Zo'n dag. Vandaag heb ik zo'n dag want vanmorgen had ik een pijnlijk confronterende wandeling. Niet een mega charmante foto. Maar ja... zo waren mijn sensaties...